Musik

Gina Dirawi och musiken

Att Gina varit ett val för just Melodifestivalen är inte så konstigt. Detta dels med tanke på hennes karisma, dels med tanke på hennes humor och intelligens och dels också på att hon själv besitter en stor musikalitet. det skulle faktiskt mycket väl ha kunnat vara så att det var hon som stod på scen vid något av dessa tillfällen. Gina har nämligen en väldigt vacker sångröst - en röst som bland annat tog henne till slutaudition i Idol 2009. Ett program som hon för övrigt är programledare för i år.

Parallellt med alla sina uppdrag så har hon också skrivit och framfört låtar som LOVE, Mad Woman och senast Hurt You So Bad. Tre singlar som förtjänar lite mer uppmärksamhet och som fungerar som bevis på vilken inneboende musikalitet som finns i den Dirawinska kroppen.

Gina har även - som ytterligare tecken på hennes starka koppling till musiken - även lett Musikhjälpen och varit programledare för Grammisgalan.

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.