Blogg

RSS

Alla rätt på körkortsfrågorna kan ge dig en bilsemester i Europa nästa sommar

24 Aug 2022

Klara körkortsfrågorna och ha roligt samtidigt! Varför inte spela dataspel samtidigt som du lär dig om allt från skyltar till väjningsplikt och högerregeln?

Vägen till körkortet kan vara kantad av utmaningar. Att plugga teori kanske är det sista du vill efter en lång arbetsdag. Därför är det extra viktigt att du har roligt medan du lär dig. Med hjälp av spel går inlärningen lättare eftersom du har riktigt kul medan du arbetar med körkortsfrågor.

Interaktiva verktyg ger dig känslan av att spela dataspel när du navigerar mellan teorifrågorna och möjliga alternativ till svar som finns. Men svarar du fel på vad just det där vägmärket betyder är det inget monster som äter upp dig. Du får istället chansen att lära dig rätt svar en gång för alla.

Klara körkortsfrågorna på teoriprovet på första försöket

Att göra teoriprovet kostar pengar. Ju färre gånger du behöver ta om det, desto mer pengar har du kvar till den där bilsemestern – eller hur? När du har möjlighet att träna på ett smidigt sätt ligger resultatet i dina egna händer. Tycker du det är svårt att pressa in fakta i skallen? Lek in den i stället.

Med hjälp av övningsprov kan du se var dina styrkor och brister finns innan du tar de där darrande stegen in till körskolan för teoriprovet för första gången. Det sägs att det tar 10 000 timmar att bli riktigt bra på något, men så lång tid kommer det inte att ta för dig!

Mäklare i Umeå säljer lägenheter till de som redan bor i Umeå

12 Aug 2022

Mäklare i Umeå stöter alltmer sällan på säljare som flyttar från kommunen. Idag flyttar folk runt i Umeå utan att lämna staden. Det har flera fördelar.

Naturskön stad med aktivt kulturliv och professionell hockey på plats. Kan det bli bättre? Umeå kan faktiskt vara Sveriges bästa stad. Det tycker i alla fall de lokalpatrioter som bor där. Och det är alltid kul när folk trivs när de bor. Sannolikt går det inte många flyttlass från Umeå just nu.

I alla fall inte till de storstadsregioner där inflationen slagit mot matpriser och hushållskostnader som en boxarhandske i en sandsäck. Har man lyckan att inte behöva befatta sig med Stockholms ICA Nära-butiker så stannar man stött där man befinner sig. Alltså går de flesta flyttlass i Umeå till andra stadsdelar i Umeå.

Mäklare i Umeå känner sin marknad

För stadens mäklare är detta goda nyheter. Det betyder att rörligheten på bostadsmarknaden i staden kommer fortsätta vara helt okej. Människor kommer nämligen alltid att behöva byta bostad då och då i takt med att livet förändras. Och om de väljer att göra det internt inom Umeå, så kommer inga lägenheter förbli osålda och tomma. Kalla det status quo, om du vill.

Detta kommer dessutom göra arbetet med att sälja lägenheter mycket intressant. Nu kommer det verkligen handla om att jobba med detaljerna. Kanske till och med på micronivå. Sannolikt vet en lokal mäklare vilka kuddar Fru Persson föredrar i sin soffa. Och då kan han eller hon se till att de ligger där, när det är dags för visningen Fru Persson tänkt gå på.

Bilhandlare är vägen till ett säkert och tryggt bilköp i Göteborg

8 Aug 2022

Hos en bilhandlare i Göteborg kan du göra en säker och trygg bilaffär som ger dig precis den bil du behöver. Be att få provköra bilar för att jämföra.

Om du inte har någon som helst aning om vilken typ av bil du vill ha, är det bra om du får möjlighet att titta på en rad olika modeller innan du bestämmer dig. Det kan vara en mindre bra idé att ringa på en enstaka annons och bestämma dig direkt på plats. Ett bilköp är en stor affär. Det är viktigt att det blir rätt.

Vänder du dig till en auktoriserad och erfaren bilhandlare, kan du vara säker på att du inte blir lurad. Vilket du faktiskt kan bli på den privata annonsmarknaden, om du inte ser upp. Köper du bil hos en riktig bilhandlare följer en hel del garantier och försäkringar med, inte minst ångerrätten.

Bilhandlare hjälper dig hitta precis rätt bil

I Göteborg kan en handlare som Autolane hjälpa dig hitta en bil som passar just dig och dina behov. Om du är mycket bilintresserad har du säkert redan full koll på vad du vill ha, men även i det fallet kan du få igång ett intressant och påläst samtal om bilar med bilhandlaren. Han eller hon kommer sannolikt ha intressanta kunskaper inifrån bilbranschen att dela med sig av.

Innan du beger dig ut till bilhallen, kan det vara bra att definiera dina behov. För vad du faktiskt behöver kan ingen bilhandlare hjälpa dig med – däremot kan han eller hon hitta precis rätt bil till de behov du beskriver. Be om att få provköra flera bilar i din prisklass.

Bilservice viktigt i Göteborg

7 Aug 2022

För att bilen ska hålla oavsett om den är ny eller gammal bör man ta hand om den. Att göra bilservice i Göteborg en gång om året förhindrar överraskningar.

Strax innan Anna flyttade till Göteborg hade hon köpt en ny bil. Ny var kanske att ta i, den hade några år på nacken, men ändå. Hon hade fått förmaningar av sin pappa att göra bilservice en gång per år för att förhindra att bilen rätt vad det var slutade att fungera helt och hållet.

Varje gång hon åkte förbi en verkstad hörde hon pappans ord ringa i öronen. Varje gång bestämde hon att snart skulle hon boka tid. Hon skulle bara… Tiden gick och det blev fler och fler måsten och så en dag på väg till jobbet började bilen låta väldigt konstigt och hon kom sig äntligen för att boka tid.

Bilservice i grevens tid

Bilmekanikern sa att det var något med bromsskivorna, hon förstod inte riktigt vad. Vad det än var behövde de bytas ut. Bilmekaniker informerade även om några andra saker som borde ses över. Hon bokade service samtidigt som de bytte bromsskivorna. Nu kunde hon ringa och berätta att hon bokat bilservice i Göteborg.

De skulle kolla lampor, vätskor, elektronik, däck och massa annat. När hon undrade vad hela kalaset skulle gå på berättade de att hon kunde delbetala genom att ansöka om ett kort. Anna gav sig själv några ilskna ord. Om hon kollat upp betalningsalternativen hade hon kunnat lämna in bilen för flera månader sedan.

Intressant och händelserik bussresa till Polen

29 Jul 2022

Krakow och Warszawa är båda vackra städer med en gedigen historia. Tar man en bussresa till Polen får man uppleva historia, arkitektur, god mat och dryck.

Polen är ett vackert land med vacker natur, arkitektur och en gedigen historia. Besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau borde alla någon gång i livet göra, för att inte historien ska glömmas bort. Det går att enkelt ta sig till dessa platser genom att hoppa på någon av alla de bussresor som arrangeras från Sverige till Polen.

Men Polen har också annat att erbjuda då landet har upplevt både stormaktstid och andra världskrigets plågor. Det finns gott om vackra byggnader och historiens vingslag har gjort sitt avtryck på många platser i landet. Uppskattade resmål är Krakows saltgruvor och många vackra kyrkor och slott. Men också Warszawa har mycket intressant att bjuda på.

Hur mycket kostar en bussresa till Polen?

Att ta en bussresa till Polen behöver inte vara särskilt dyrt. Det är dessutom ett bekvämt sätt att resa på. Turen tar vanligtvis en vecka och brukar ofta gå via Karlskrona, där det dagligen går färjor mot Polen. På väg över Östersjön har man möjlighet att samla kraft och vila i sin hytt. Men man kan också njuta den mat och dryck som serveras.

Fördelen med att följa med på en arrangerad bussresa till Polen är att man får det allra bästa och mest intressanta serverat åt sig. På de olika historiska platserna har man dessutom tillgång till en kunnig guide. Det gör att man får ut mesta möjliga av sin bussresa till Polen.

Hundfoder med rätt näringsinnehåll

25 Jul 2022

Förr kunde man köpa inälvor och bitar som inte ansågs goda hos slaktaren och göra egen hundmat men idag går de bitarna direkt till dem som tillverkar hundfoder.

Det färdiga hundfoder vi ger våra hundar är av hög kvalitet. Moderna hushåll använder inte längre så mycket njure och lever i maten, men det är födoämnen med högt näringsinnehåll och hundar älskar det. När man förr gav hundar slakteriprodukter blandade man också i potatis och grönsaker.

Matlagning förr innehöll inte lika mycket fett, socker och salt som modern mat gör, och därför kunde den vara bra för djuren. Numera använder vi mer fett och framför allt starka kryddor som inte är så bra. När man köper färdigt hundfoder får man däremot den perfekta balansen av kött, fisk, grönsaker och ris.

Modernt hundfoder är utvecklat för att hålla hunden i bästa form

Färdigt hundfoder av hög kvalitet är dessutom anpassat för moderna hundar som lever ett modernt liv. Hundarnas moderna liv kan innebära mycket träning med agility, spårning och rallylydnad, och då behövs extra energi. Modernt liv kan också innebära allergier och allergiska hundar behöver anpassat foder.

Vänder du dig till rätt butik behöver färdigt och anpassat hundfoder av hög kvalitet inte heller vara dyrt. Genom att köpa stora mängder utvalt hundfoder kan butiken hålla låga priser. Du kan välja torrfoder eller konserverad hundmat, och det enda du behöver tänka på är att alltid ha en skål med friskt vatten bredvid maten. En del hundar föredrar torrfoder men det kan vara roligt för dem med variation.

Dubbdäck är bäst, ingen protest

24 Jul 2022

Dubbdäck är den däcktyp som ger allra bäst grepp på vintervägarna. Särskilt om de körts in ordentligt. Men glöm inte att du inte får köra på Hornsgatan med dem.

Visste du att dubbdäck är lite som skor? De behöver köras in försiktigt först, för att sedan få optimal funktion och passform. Faktiskt rekommenderar många däckexperter att du ger dina nya dubbdäck minst en mils försiktig körning, innan du kör på som vanligt.

Då hinner dubbarna sätta sig ordentligt, och detta ska faktiskt förlänga livet på dina dubbdäck ganska markant. I alla fall om man får tro de däckverkstäder som ger detta råd. Och vem skulle man tro på om inte på dem? De sysslar ju knappt med något annat än däck. Alltid bäst att lyssna på ett proffs.

Skippa Hornsgatan eller skippa dubbdäck?

Särskilt eftersom dubbdäck är starkt förknippade med trafiksäkerhet. För dig som bor längre norrut i landet är nog dubbdäck en självklarhet. Annars är det alldeles för osäkert att ge sig ut på ishala landsvägar i Norrlands inland. Men även du som bor i storstäder som Stockholm bör överväga dubbdäcken. Trots att det blir lite krångligt med Hornsgatan.

Dubbdäcksförbudet på Hornsgatan är absolut motiverat, ur miljö- och hälsosynpunkt. Men för dig som inte bara kör i Stockholms innerstad, utan letar dig utanför tullarna emellanåt, kan det vara värt att behålla dubbdäcken på och undvika Hornsgatan i stället. Även om det finns många andra varianter på vinterdäck, är dubbdäck den däcktyp som ger allra bäst grepp på halt underlag.

Gå riskettan genom trafikskolan i Stockholm

21 Jul 2022

Det är obligatoriskt att ta de båda riskutbildningarna för att få körkort. När du anmäler dig till en trafikskola i Stockholm ingår riskettan i utbildningen.

Riskettan är den av de två obligatoriska kurserna som är helt teoretisk, och det är en mycket viktig del av utbildningen. För att bli en skicklig förare krävs det att man kan trafikregler, och att man är bekväm med att manövrera fordonet. Men man är också medtrafikant och det innebär ansvar och hänsyn.

Riskettan är upplagd på tre lektionstimmar med paus, och äger rum i trafikskolans centrala lokaler under dagtid. Du anmäler dig när du påbörjar din körkortsutbildning, eftersom kursen går igenom det grundläggande ansvar och den hänsyn som krävs av en bilförare. För att bli godkänd behöver du aktivt delta i diskussioner och svara på frågor under utbildningen.

Riskettan blir lättillgänglig i centrala Stockholm

Riskettan i Stockholm är obligatorisk, men den blir lätt att hinna med eftersom du kan göra den i trafikskolans fräscha lokaler, och det finns kurstillfällen varje vecka. Du kan boka den tid som passar dig på nätet samtidigt som du bokar in dig på en körlektion.

Riskettan handlar om de distraktionsfaktorer som exempelvis trötthet, stress, mobiltelefoner och medpassagerare kan innebära. Du kommer att få råd och tips om hur du kan förebygga och undvika dessa risker. Stor vikt läggs också på den fara som alkohol och droger innebär om de kombineras med bilkörning. Diskussioner och praktiska exempel gör utbildningen intressant och bidrar till att göra dig till en ansvarsfull och skicklig förare.

Hemstädning räddar äktenskap i Stockholm

11 Jul 2022

Hemstädning i Stockholm kan rädda ditt förhållande från att spricka. Ojämlik uppdelning av hushållssysslor kan så split även i en i övrigt bra relation.

En vecka innan Agneta lämnade honom hade de haft ett långt samtal om städningen i hemmet. I dag ångrade Bengt att han inte lyssnat mer på vad hon haft att säga. Han hade inte tyckt det var så farligt. Visserligen hade han förstått att Agneta gjorde betydligt mer i hemmet än vad han själv gjorde, men var det verkligen fog för att lämna honom?

Det tyckte Agneta att det var. En jämlik fördelning vad gällde hushållssysslorna var något hon inte hade någon lust att kompromissa med. Det hade hon lovat sig själv för länge sedan. Faktiskt var hon lite förvånad över att det inte skett på ett naturligt sätt. Bengt som hade verkat så modern.

Om han bara inte snålat in på hemstädning

Bengt hade däremot ett mycket tråkigt drag. Han var snål. Agneta visste inte hur många gånger hon föreslagit hemstädning i Stockholm som en lösning på problemet med uppdelningen av hushållsarbetet. Men Bengt hade bara slagit till bromsen och påstått att det fungerade fint som det gjorde. Han upplevde situationen som jämlik.

Det gjorde alltså inte Agneta. Och till slut får det vara nog, tyckte hon. Tack och hej till Bengt. Synd bara att ett annars välfungerande förhållande skulle spricka på något så mondänt som städningen. Men principer var principer. Agneta hade en karriär att tänka på. Och den var faktiskt betydligt viktigare att hinna med än att diska efter Bengt.

Fallskyddsutbildning är ett absolut krav för arbete på hög höjd

12 May 2022

Fallskyddsutbildning är ett måste för alla arbetsplatser där det utförs arbete på hög höjd. Den går att genomföra tidseffektivt även när byggschemat är tajt.

Även i ett pressat arbetsklimat behöver du se till att alla som jobbar på bygget har genomgått en ordentlig fallskyddsutbildning. Det gäller också då tiden är knapp. Men det finns faktiskt sätt att klämma in en fallskyddsutbildning på kort tid, utan att tumma på utbildningens kvalitet.

Satsa på en aktör som erbjuder vissa moment digitalt över internet, och förlägger de praktiska momenten till er egen arbetsplats. Att dina anställda går en fallskyddsutbildning i den miljö de faktiskt arbetar i kan inte bara korta ned tiden ni behöver avbryta arbetet för att gå utbildningen, utan också göra den skräddarsydd till just era behov. Och alltså ännu lite säkrare, än om utbildningens praktiska moment genomförts på annan plats.

Fallskyddsutbildning gör att säkerheten faller på plats

Fallskyddsutbildning är något du som chef inte ska ta lätt på. Fallolyckor är några av de dödligaste och vanligaste arbetsplatsolyckorna på svenska arbetsplatser, och du bör lägga ned mycket tanke på hur du bäst kan undvika att arbetsplatsen du ansvarar för drabbas.

Du ska också ha i åtanke att även mindre allvarliga fallolyckor kan innebära stora skadestånd för den som är ansvarig för arbetsplatsen, om inte rådande säkerhetsföreskrifter följts till punkt och pricka. Dit hör också att de som arbetar på hög höjd har fått en adekvat fallskyddsutbildning. Och som chef är det ditt ansvar. Gör en fallskyddsutbildning via detta företag: www.fallskyddsutbildning.net

Bli av med rynkor genom botox

22 Dec 2021

Att åldras är en del av livet. Ofrånkomligen så blir vi äldre för varje dag som passerar och den ack så flyktiga ungdomen med alla dess fördelar blir ett minne blott. Med åldern kommer krämporna som ett brev på posten. Vi blir mindre rörliga och vi orkar mindre rent fysiskt. Vårt utseende förändras och vi får en mindre elastisk hud. Det senare innebär att vi exempelvis får rynkor, kråkfötter runt ögonen och att våra finare ansiktsdrag plötsligt blir karga och fåriga.

För många är detta bara en slags medicin att svälja: vi blir äldre och med detta så förändras vi - mer än så är det inte. Den sortens acceptans har emellertid långt ifrån alla. Det gör ont för vissa att se förändringen och att se att man blivit äldre. Man kanske arbetar med yrken där ett piggt utseende ger fördelar och ett förtroende hos kunder. Man kanske för sin egen del vill känna sig fräsch och de bra ut. Oavsett vilket: frågan är definitivt värd att ta på allvar och den ska inte avskrivas som någon slags fåfänga. Utseendet spelar roll!

Lyckligtvis så finns det idag metoder och behandlingar som ger effekt. Har du problem med rynkor i ansiktet eller exempelvis förfulande kråkfötter kring dina ögon så är Botox en bra behandling att välja. Botox har under senare år blivit populärt och detta både hos äldre och yngre - likväl hos män som hos kvinnor. Botox i Stockholm - och i andra större städer - har gått från lite hysch-hysch till att bli en sak för alla; någonting man rycker på axlarna åt att någon gjort. Det är positivt sett till att det A) är en ofarlig behandling och B) är en behandling som verkligen fungerar.

Vad är botox och vad ska man tänka på?

Botox är en injektionsbehandling som sker med en utspädd variant av nervgiftet Botulinumtoxin - ett gift som outspätt räknas som ett av världens giftigaste. All förståelse således för att många ställer sig frågande till botox och en injektion av detta, men sanningen är den att det handlar om en ofarlig mängd som fungerar på så sätt att det blockerar nervimpulser. Då detta sker så förhindras muskelsammandragningar och genom att musklerna slappnar av så försvinner också rynkorna där injektionen skett.

Faktum är att detta upptäcktes av en ren slump. Till en början så använde man Botox för att behandla personer med spasmer kring ögonen. Det som syntes var att även rynkor försvann och att de behandlade patienterna fick väldigt slät och fin hy. Denna upptäckt snappades, givetvis, upp av skönhetsindustrin och behandlingen gick från funktion till ren estetik.

Att en behandling med botox är ofarlig innebär inte att den är helt riskfri. Vill du ha en injektion med botox i Stockholm så är det viktigt att du besöker en klinik vars personal är utbildad och certifierad - gärna av Estetiska Rådet - och att allting sker på ett kontrollerat sätt, med rena instrument och med rätt mängd. Vissa kan drabbas av allergiska reaktioner och hos en del patienter kan exempelvis en konsekvens bli att man får hängande ögonlock. Om detta sker så är det viktigt att man har behandlats hos en seriös klinik som kan korrigera detta direkt och utan några extra kostnader.

Även solen har sina fläckar

11 Nov 2019

Det är egentligen ett lite och ganska lustigt uttryck, att "även solen har sina fläckar", men det som menas med uttrycket är att även en person med en fin personlighet eller som är duktig, har sina brister. Det är ju egentligen inte så konstigt. Alla människor har sina svagheter. Att inte känna till det eller bry sig om en sådan sak, då bedrar man sig själv – och andra. 

När det kommer till Gina Dirawi, vet vi alldeles för lite om hennes fel och brister – även om vi här antar ju att även Gina har sina "fläckar"; alltså sina egna fel och brister – precis som vi andra. Så vilka fel och brister kan en så begåvad person, som Gina Dirawi ha? Här antar vi, att hon, liksom vi andra kan drabbas av svårigheter att kunna läsa perfekt när man blir äldre.

Gina ska debutera som författare

Någon under nästa år, ska Gina Dirawi debutera som författare. Hon har redan släppt namnet på den kommande boken och den ska heta "Paradiset ligger under mammas fötter". Enligt Aftonbladet och hennes egen manager ska boken handla om de fiktiva (?) personerna Mila, Nour och Mona. Och handlingen ska förläggas till Palestina (därifrån Gina själv är) och Norrland (hon är uppvuxen i Sundsvall). Kommer boken att handla om henne själv? Det återstår att se när det blir dags att läsa och recensera boken.

Dags att skaffa läsglasögon?

Börjar du lida av långsynthet? Att vara långsynt, innebär för de allra flesta, att man ser tydligt på långt håll – därav namnet "långsynthet" man ser bra på långt håll. Det innebär att håller man en bok, som man oftast gör, på ungefär 40 centimeters avstånd, så ser man mycket suddigt. Det sägs att läsningen (i allmänhet) går ner just nu. Antagligen menas med "läsning", läsning av böcker gjorda av papper. Det kanske stämmer, men stämmer det verkligen när det kommer till att läsa texter på datorn?

Terminalglasögon behövs till datorn

Oftast behöver man andra slags glasögon om man ska läsa något i datorn, som oftast är på ett läsavstånd på 60 centimeter. Sådana slags glasögon kallas för terminalglasögon. Oklart varför. Men oftast, när man är äldre, och har kommit över medelåldern, så behöver man olika slags glasögon för att kunna se klart och tydligt när man antingen ska läsa text på papper eller text i datorn. Datorn brukar man inte hålla lika nära ögonen som en bok, oftast brukar man ha datorn minst 60 centimeter från sina ögon. Läs mer här om läsglasögon på: https://www.seochle.se.

Hög tid att börja planera sommarfesten

17 Aug 2019

Stockholm är som vi alla vet en av världens vackraste städer. Och det är inte bara för att Gina Dirawi bor här. Nordens Venedig, som åtminstone vi Stockholmare gärna kallar vår stad, har en perfekt balans mellan storstad och småstad, och det som gör Stockholm unikt är de vyer över vatten som staden erbjuder, utspridd som den ligger på malmar och holmar. Stockholm är en stad som lockar fler och fler turister varje år, och har i alla tider charmat såväl utländska som svenska turister.

Allra vackrast är Stockholm så klart på sommaren, när björkar, lindar och ekar slagit ut och solljuset glittrar över hustaken och vattnen. Det är tiden då vi Stockholmare fyller parker, gator och uteserveringar och ser till att hämta igen allt det solljus vi berövats under den mörka vintern. Den som har förmånen att ha ett hus med en egen trädgård i Stockholm kan dessutom planera och bjuda in till fest hemma, något som passar utmärkt när det ska firas födelsedag eller man bara vill bjuda in sina vänner och fira livet.

Boka ett partytält till festen

Nu har det börjat våras, och många funderar över allt som ska planeras in till sommaren. Resor är bokade, och kalendern börjar fyllas med det ena och det andra. Nu är det hög tid att börja bjuda in vänner och släktingar om man vill att så många som möjligt ska kunna komma till födelsedagspartyt eller kräftskivan. Även runt det praktiska måste det planeras. En bra början är att boka ett partytält.

Ett partytält är ett måste för den som vill vara säker på att få en lyckad fest. Ett partytält är naturligtvis oumbärligt när det regnar, men även vid vackert väder bidrar ett tält till att skapa ett centrum för festen, där man kan duka borden och ställa upp en buffé, skyddad från både sol och regn. Många tycker att det är trevligt att sitta ute under tak, eftersom det ger en inramning utan att man förlorar känslan av att befinna sig utomhus.

Hyra partytält och bord i Stockholm

Där man hyr ett partytält kan man även hyra bord, stolar, belysning, infravärme, tallrikar, glas och bestick, kort sagt allt som behövs för en lyckad fest. I ett partytält är det lätt att hänga upp till exempel en ljusslinga och infravärme om det ser ut att bli en kylig kväll. I Stockholm finns flera uthyrningsfirmor och det är lätt att hitta en firma som både hyr ut, levererar och monterar partytält, belysning och bord. På så sätt kan du själv koncentrera dig på matlagningen och övriga festförberedelser.

Vänta inte för länge med att boka ett partytält till sommaren, utan boka ett så fort du satt datum för din fest och skickat ut inbjudningar. På så sätt kan du vara säker på att festen blir lyckad oavsett väderlek.

 

Så klart Gina Dirawi anlitar hemstädning

3 Mar 2019

Det är väl ändå klart som korvspad att Gina Dirawi inte städar själv hemma. Det är väl ändå självklart att hon anlitar hemstädning, om inte annat så för att någon ska vara hemma hos henne när hon reser jorden runt (bokstavligen) och arbetar med sina uppdrag. Att någon som hon skulle hinna städa själv hemma är väl ändå otänkbart, eller hur? Det är väl klart att någon som hon har någon som utför hemstädningen åt henne. För henne och många andra kändisar som är så upptagna med att spela in program för TV4, eller som har konferenser att moderera, vara programledare eller något annat fancy arbete.

Inte märkvärdigt att anlita hemstädning

Att anlita hemstädning, är ju inte så märkvärdigt längre. Det har ju blivit så populärt och kostar inte lika mycket för kunderna. Både unga och gamla har ju råd att låta en städifrma utföra hemstädningen åt en. För de unga, som har annat att göra, är hemstädningen räddningen från att leva sitt liv i kaos, misär eller med disk travande på diskbänken. För de gamla är hemstädningen ett måste, då de kanske varken orkar förflytta en dammsugare, än mindre orkar rengöra kök eller badrum. Då är hemstädning utförd av en energisk hemstädare lösningen. För de föräldrar som kämpar med att få tiden att gå ihop, med arbete, hämtning, lämning och aktiviteter på fritiden, är hemstädning en räddning.

Hemstädning en väg in i arbetsmarknaden

För dem som arbetar med hemstädningen, har arbetet blivit en väg in på arbetsmarknaden, då språket inte är så viktig eller nödvändig. Att då kunna arbeta med något som inte kräver särskilda kunskaper är så bra för alla nyanlända till Sverige. Det är ett sätt att lära sig det svenska språket, lära känna nya människor, komma hem till andra människor och se hur de lever sina liv och hur de bor. Har de sedan arbetat några år inom hemstädningen, kan de säkert fortsätta med något annat slags arbete som kräver mer språkkunskaper.

Är man ung, och skoltrött är hemstädning ett sätt att komma ut på arbetsmarknaden, och tjäna pengar medan man funderar på vad man vill göra. Om inte annat så lär sig den unga, sannolikt varför studier är bra, och vilka alternativ som finns om man inte skaffar sig en högre utbildning. Att städa är bra när man inte vet vad man vill göra med sitt liv. Många har räddats från sin velighet genom att städa. Här kan du läsa mer om hemstädning, som du kan anlita i Uppsala, på: http://www.hemstädninguppsala.se.

Lyxig catering - inte bara för de speciella tillfällena

16 Jan 2019

Studenten, bröllop, jämna födelsedagar och nyårsaftnar; de tillfällen då man brukar beställa catering är lätträknade. För många så sker det inte ens vid dessa speciella tillfällen. Något som ofta sker som en följd av att man haft sämre upplevelser tidigare. Den bilden måste revideras. Det är skillnad på catering förr och catering nu; åtminstone om man ser till Stockholm där många företag håller en genuint hög nivå - både sett till matlagning, spännande menyer, extraval och servering.

Man får, kort sagt, en heltäckande tjänst som påminner om ett besök på en flottare restaurang - men med den avgörande skillnaden att allt sker hemma hos dig. Om ni så vill: catering kan även ske i lokaler som tillhandahålls av företaget ni anlitar; ett perfekt exempel på de möjliga extratjänster vi ovan nämnde.

Priset är inte heller något att tala om idag. För en rakt igenom rimlig kostnad så får du en tjänst som ger det där lilla extra - oavsett hur stor sällskap det handlar om. Därför är catering en perfekt lösning; även om det bara handlar om en enklare fest eller en mindre social tillställning.

Vad du kan förvänta dig av catering

Vad kan man då förvänta sig av catering? Frågan är egentligen felställd och borde ställas som; Vad förväntar du dig? Det är nämligen väldigt troligt att det företag du anlitar kan uppfylla dina önskemål och behov. Oavsett om det handlar om mat, menyer eller om frågor som rör servering. Är man ute i god tid med sin bokning så är också det mesta möjligt att göra. Tiden är nyckeln och ju bättre du kommunicerar fram ditt budskap, desto nöjdare kommer du att bli. Några viktiga punkter som ytterligare sjunger cateringens lov ser ut som följer:

  • Det som kännetecknar en riktig bra matupplevelse är att kocken kärlek till matlagning känns i varje tugga. Man kan riktigt bita i en köttbit och känna att den är tillagad på ett rakt igenom professionellt och kärleksfullt sätt - och av bra råvaror. Det gör man inom catering idag och kockar är precis lika bra utbildade som på en lyxigare restaurang. Detsamma gäller menyerna som komponerats på ett särskilt tilltalande sätt: inte sällan efter säsongens smaker och efter vilka råvaror som för tillfället går att använda. Oavsett om det handlar om en buffé, en trerättersmeny eller om desserter så känns det att säsongens smaker står i fokus. En tydlig skillnad mot förr.
  • Alternativen. Tidigare nämndes vegetarianer, allergier och specialkost. Där har den största förändringen skett. Att välja exempelvis en vegetarisk buffé är inte ett trist och tråkigt val längre. Tvärtom, där ges man en chans att verkligen känna smaker och hur man kan nå nya kulinariska höjder utan kött. Det senare är viktigt om man även väger in klimathot och miljö i bilden. Fler börjar välja bort kött av etiska skäl. Catering sker därför med lika stort fokus på grönt som på den animaliska menyn.
  • Kulturer blandas. Vill du äta italienskt, franskt, asiatiskt eller kanske svensk, klassisk husmanskost? Det är fullt möjligt att beställa catering med en touch från hela världens alla hörn. Att äta handlar om en resa och genom att välja mat från olika kulturer så tas du med på en rejäl kulinarisk upptäcktsfärd.

← Äldre inlägg

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.