Vad gör man på en makeupartist-utbildning?

För den som drömsmink, make upmer om att sminka och styla kändisar som fantastiska Gina Dirawi,  skådespelare, fotomodeller och artister så finns det en utmanade och intensiv men också spännande och lärorik marknad att arbeta på. Vägen dit är ofta brokig och svängig men med en gemensam faktor, du läser en makeupartist-utbildning. Här går vi igenom några av sakerna som du får göra under din utbildning för att kunna få Gina eller någon annan sköhnet att glänsa på scenen eller i tv-rutan:

Grunderna

Oavsett bakgrund och erfarenhet så kommer alla som läser en utbildning till makeupartist att få gå igenom grundkunskaperna. Det handlar om att lära sig vilken typ av smink som är bra som grund för olika hudtyper och ändamål. Du kommer få lära dig hantering av olika kemikalier, om hudallergier och hur de kan skapa bra styling med dåliga förutsättningar.

Praktiken

Den största skillnaden mellan bra och dåliga makeupartister är att de riktigt bra, de övar. Genom hela arbetslivet så övar dem på att skapa olika stilar och kreationer, med olika förutsättningar och för olika events och ändamål. Det gäller redan under din makeupartist-utbildning.  makeupartistutbildning.nu/ är en skola där man kan få goda chanser till praktikplats. 

Öva gärna mer än praktiken

Du kommer att få en hel del praktik där du får göra riktiga uppdrag själv eller tillsammans med etablerade specialister. När du får feedback på en styling så kan ett bra tips vara att inte bara gå vidare. Även om dagens praktik är över och morgondagen innebär nya utmaningar. Ta en stund för dig själv och gå igenom feedbacken och öva på att bli bättre. Reflektion och hårt arbete är goda grunder för framgång.

 

Utmaningarna

Några utbildningar kan erbjuda kunskapstester eller utmaningar. De kan ha andra namn för det men i grund och botten är det samma sak. De vill pusha dig utanför din komfortzon och låta dig pröva nya saker. Ta del av testerna och utmaningarna med glädje och räds inte kritiken. En makeupartist-utbildning är till för att du ska öva, lära dig och vara redo att möta en krävande arbetsmarknad.

 

Portfolio

Kronan på verket är när du under utbildningen och praktiken får bygga din egen portfolio. Den kommer att vara hjärtat i din verksamhet under många år framöver. Ge dig själv chansen att skapa en riktigt bred och skarp portfolio där du tar ut svängarna ordentligt. När du se står inför dina första uppdrag i verkligheten så kommer du tacka dig själv varje gång du har en referens i din portfolio som matchar det kunden efterfrågar.

Sammanfattningsvis

För dig som går en makeupartist-utbildning så kommer du att få uppleva och öva på många saker, bland annat:

  • Grunderna

  • Praktiken

  • Tester och utmaningar

  • Bygga din egen portfolio

Vårt bästa råd på vägen är att öva, öva mer än alla andra och öva på allt du får feedback om.

30 Oct 2018

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.