Att gå en valpkurs i Göteborg är lärorikt

Det är mycket en valp måste lära sig för att bli lugn och trygg som vuxen. Anmäl din valp till en valpkurs i Göteborg så får vovven en bra start i livet.

Valpar är söta och roliga att titta på när de leker och busar runt. Det är dock viktigt att du som valpägare vägleder din valp redan från början så att den får bästa möjliga förutsättningar för ett bra liv. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra för att träna vovven på rätt sätt.

En bra idé är att gå en valpkurs som visar valpen hur roligt det är att samarbeta med matte eller husse. De flesta valpar tycker att det är spännande och roligt att gå på kurs och få höra hur duktiga de är. Genom positiv förstärkning tränas valpen i vardagslydnad och kontakt.

En valpkurs ger valpen tydliga ramar och trygghet

Om du slarvar med att uppfostra din valp på rätt sätt kan din hund bli mycket besvärlig som vuxen. En valpkurs i Göteborg ger din valp rätt förutsättningar för ett bra hundliv. Du kommer att få många användbara tips och råd av kursledaren. Vanliga övningar på en valpkurs är: inkallning, lösträning, stanna, hälsa fint och gå fint i koppel.

Men tänk också på att sömn är ett av valpens största behov. Se till att din lilla älskling får möjlighet att sova mycket, då blir den lugnare som vuxen. En valp behöver också mycket kärlek och närhet för att känna sig lugn och trygg.

28 May 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.