Bilservice viktigt i Göteborg

För att bilen ska hålla oavsett om den är ny eller gammal bör man ta hand om den. Att göra bilservice i Göteborg en gång om året förhindrar överraskningar.

Strax innan Anna flyttade till Göteborg hade hon köpt en ny bil. Ny var kanske att ta i, den hade några år på nacken, men ändå. Hon hade fått förmaningar av sin pappa att göra bilservice en gång per år för att förhindra att bilen rätt vad det var slutade att fungera helt och hållet.

Varje gång hon åkte förbi en verkstad hörde hon pappans ord ringa i öronen. Varje gång bestämde hon att snart skulle hon boka tid. Hon skulle bara… Tiden gick och det blev fler och fler måsten och så en dag på väg till jobbet började bilen låta väldigt konstigt och hon kom sig äntligen för att boka tid.

Bilservice i grevens tid

Bilmekanikern sa att det var något med bromsskivorna, hon förstod inte riktigt vad. Vad det än var behövde de bytas ut. Bilmekaniker informerade även om några andra saker som borde ses över. Hon bokade service samtidigt som de bytte bromsskivorna. Nu kunde hon ringa och berätta att hon bokat bilservice i Göteborg.

De skulle kolla lampor, vätskor, elektronik, däck och massa annat. När hon undrade vad hela kalaset skulle gå på berättade de att hon kunde delbetala genom att ansöka om ett kort. Anna gav sig själv några ilskna ord. Om hon kollat upp betalningsalternativen hade hon kunnat lämna in bilen för flera månader sedan.

7 Aug 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.