Här hittar du och bokar trollkarl

En trollkarl kan minst sagttrollkarl, illusionist skapa en magisk kväll eller fest. Det är ett otroligt uppskattat inslag både för barn och vuxna. Men hur hittar man och bokar en trollkarl till festen?

Trollkarlar är ”artister” och kan därmed delvis bokas via sidor som presenterar och erbjuder bokningar av artister, musiker, magiker och annan underhållning. Att gå via en sådan sida har fördel i att man kan boka allt på samma ställe. Här finns allt från ballongkonstnärer till trubadurer och levande maskotar.

En bokningsförfrågan skickas in via dessa bokningssidor varpå trollkarlen sedan svarar med en offert. För något fast pris brukar sällan förekomma eftersom det beror så mycket på vad för slags föreställning som ska anordnas. Behöver trollkarlen ha med sig mycket rekvisita? Är det lång resa dit? Hur många timmar ska underhållningen pågå?

Magiska bokningssidor

Det finns även bokningssidor som helt och hållet är inriktade mot magi. Även här presenteras en rad olika magiker, trollkarlar och illusionister. Därmed går det lätt att läsa om olika artister och skapa sig en bild av vad de kan erbjuda. En klar fördel är om det finns video så man kan kolla på tidigare uppträdanden och få en uppfattning om vilken stil som kommer att erbjudas.

Via vissa av dessa går det också att skicka ut flera offertförfrågningar på en och samma gång. Man anger vilket datum och plats där trollkarlen förväntas uppträda. Därefter en kortare beskrivning om i vilket sammanhang det handlar om. Förfrågan går då ut till samtliga trollkarlar som samarbetar med denna portal (och som uppträder i gällande stad). Ett smidigt sätt att få in flera offerter på en och samma gång.

Självklart kan även bokning ske direkt hos en specifik trollkarl. Har man bokat en trollkarl tidigare och varit nöjd med uppträdandet är det lockande att boka samma igen. Men har man ingen erfarenhet är det svårt att veta vem man ska söka efter och boka. Då kan dessa bokningssidor fylla en god funktion.

Titta på uppträdanden innan

Har du inte bokat någon trollkarl förr, och inte heller har referenser från någon vän, bör du alltid ta dig tid och titta på filmer på youtube innan du bestämmer dig. Alla bjuder på mäktig magi men det är extremt stor skillnad mellan dem. En del kan vara mycket duktiga på close up medan andra är mer scenillusionister. En del vänder sig främst till barn medan andra har inriktningen mot vuxna.

Genom att se på ett par filmer kan man ganska snabbt rama in trollkarlens kompetens och målgrupp. Mycket ofta finns även kontaktuppgifter vid dessa filmer vilket gör det lätt att boka personen om man gillar filmen.

Slutligen rekommenderar vi en trollkarl som verkligen sticker ut, Caroline Ravn: www.trollkarl.org.

8 Jan 2019

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.