Hundfoder med rätt näringsinnehåll

Förr kunde man köpa inälvor och bitar som inte ansågs goda hos slaktaren och göra egen hundmat men idag går de bitarna direkt till dem som tillverkar hundfoder.

Det färdiga hundfoder vi ger våra hundar är av hög kvalitet. Moderna hushåll använder inte längre så mycket njure och lever i maten, men det är födoämnen med högt näringsinnehåll och hundar älskar det. När man förr gav hundar slakteriprodukter blandade man också i potatis och grönsaker.

Matlagning förr innehöll inte lika mycket fett, socker och salt som modern mat gör, och därför kunde den vara bra för djuren. Numera använder vi mer fett och framför allt starka kryddor som inte är så bra. När man köper färdigt hundfoder får man däremot den perfekta balansen av kött, fisk, grönsaker och ris.

Modernt hundfoder är utvecklat för att hålla hunden i bästa form

Färdigt hundfoder av hög kvalitet är dessutom anpassat för moderna hundar som lever ett modernt liv. Hundarnas moderna liv kan innebära mycket träning med agility, spårning och rallylydnad, och då behövs extra energi. Modernt liv kan också innebära allergier och allergiska hundar behöver anpassat foder.

Vänder du dig till rätt butik behöver färdigt och anpassat hundfoder av hög kvalitet inte heller vara dyrt. Genom att köpa stora mängder utvalt hundfoder kan butiken hålla låga priser. Du kan välja torrfoder eller konserverad hundmat, och det enda du behöver tänka på är att alltid ha en skål med friskt vatten bredvid maten. En del hundar föredrar torrfoder men det kan vara roligt för dem med variation.

25 Jul 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.