Intressant och händelserik bussresa till Polen

Krakow och Warszawa är båda vackra städer med en gedigen historia. Tar man en bussresa till Polen får man uppleva historia, arkitektur, god mat och dryck.

Polen är ett vackert land med vacker natur, arkitektur och en gedigen historia. Besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau borde alla någon gång i livet göra, för att inte historien ska glömmas bort. Det går att enkelt ta sig till dessa platser genom att hoppa på någon av alla de bussresor som arrangeras från Sverige till Polen.

Men Polen har också annat att erbjuda då landet har upplevt både stormaktstid och andra världskrigets plågor. Det finns gott om vackra byggnader och historiens vingslag har gjort sitt avtryck på många platser i landet. Uppskattade resmål är Krakows saltgruvor och många vackra kyrkor och slott. Men också Warszawa har mycket intressant att bjuda på.

Hur mycket kostar en bussresa till Polen?

Att ta en bussresa till Polen behöver inte vara särskilt dyrt. Det är dessutom ett bekvämt sätt att resa på. Turen tar vanligtvis en vecka och brukar ofta gå via Karlskrona, där det dagligen går färjor mot Polen. På väg över Östersjön har man möjlighet att samla kraft och vila i sin hytt. Men man kan också njuta den mat och dryck som serveras.

Fördelen med att följa med på en arrangerad bussresa till Polen är att man får det allra bästa och mest intressanta serverat åt sig. På de olika historiska platserna har man dessutom tillgång till en kunnig guide. Det gör att man får ut mesta möjliga av sin bussresa till Polen.

29 Jul 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.