Problem att hinna med allt i vardagen?

Ett ord som används frekvent i vår vardag är livspussel. Det är ett ord som sällan kommer med någon positiv klang - de flesta har nämligen uppenbara problem med att få detta att gå ihop. Detta då vi fyller våra dagar till bristningsgränsen; ser man i vanlig persons almanacka så kan denna vara så pass fullklottrad att man kan tro att det handlar om någon typ av abstrakt konst snarare än vanliga noteringar om vardagens göromål.

Vi har arbete, vi har träning, vi har middagar med vänner, vi har vår familj, vi har skjuts av barnen till skola, förskola, aktiviteter, vi har handling, vi har matlagning och vi har städning - samtliga dessa saker tar tid av varandra och alla är - på sitt sätt - att anse som nödvändiga. Kort och gott; befinner man sig - som exempelvis Gina - mitt uppe i en blomstrande karriär: hur ska man hinna med allt annat?

Ta hjälp med din hemstädning i Stockholm

Vissa av de saker och göromål vi gick igenom ovan kan dock lämnas i händerna på andra - och man kan göra det utan att drabbas av dåligt samvete. Exempelvis hemstädning är ett typiskt exempel på där man kan ta professionell hjälp och där man kan köpa sig mer tid genom att göra så. Tid som heller inte kostar så mycket pengar att köpa. I synnerhet då man även väver in att hemstädning går att få rabatterad av staten och där du som privatperson kan dra av 50 % av den totala arbetskostnaden - med ett årligt tak om 25.000 kronor. Ett väldigt bra sätt att möjliggöra andra, viktigare saker man har åtagit sig i sin vardag.

Att mötas av ett rent hem är något som ger glädje, som skapar trivsel och som gör att man kan koncentrera sig bättre. Till det så kommer även ett ökat fokus på det man tycker är viktigt. Ska du exempelvis hjälpa dina barn med en svårare läxa så kommer du inte riktigt att vara där om du sneglar mot dammråttor i hörnet, om du ser stora högar av papper eller en massa tvätt i tvättkorgen. Hemstädning går att prenumerera på - åtminstone i Stockholm - och där du hela tiden, på givna dagar och tidpunkter, får ditt hem städat. Vad som ska ingå i tjänsten bestämmer du tillsammans med den städfirma du anlitar.

Vi skulle säga att du gör både dig själv och din familj en stor tjänst genom att anlita en städfirma för din hemstädning och fokusera fullt ut på det viktiga i livet. Du kommer att se att livspusslet passar ihop på ett bättre sätt; professionell städhjälp är ofta den bit som gör hela pusslet komplett.

28 Nov 2017

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.