Professionell flyttstädning i Stockholm

Att ta hjälp med flyttstädningen gör att man slipper stress och får viktig tid över till annat. Men hur mycket kostar egentligen en flyttstädning i Stockholm?

En flyttstädning är oftast omfattande och tar lång tid. Att därför överlåta flyttstädningen till en professionell städfirma gör att man får värdefull tid över till att packa upp och komma till rätta i den nya bostaden. Som privatperson kan det också vara svårt att exakt veta vad som krävs vid en flyttstädning.

Blir det fel eller om man slarvar kan man bli tvungen att städa om bostaden. Har man möjlighet är det därför bättre att överlåta flyttstädningen till ett städföretag. Eftersom man kan använda sig av rutavdraget behöver det inte bli särskilt kostsamt. Men det är viktigt att man anlitar ett städföretag som följer branschregler och där städgaranti ingår i priset.

Så mycket kostar en flyttstädning i Stockholm

Vid en flyttstäd i Stockholm städas bostaden från tak till golv. Särskild vikt läggs vid utrymmen som kök och badrum. Men man städar noggrant i garderober, bakom element och andra ställen där det kan samlas damm och smuts. Finns det biutrymmen som balkong, vinds- eller källarförråd städas även dessa.

Hur mycket en flyttstädning kostar beror arbetstiden och hur stor bostaden är. Har bostaden gamla fönster som kräver putsning mellan glasen tar detta också längre tid och gör att det kostar mer. Det bästa sättet att ta reda på hur mycket en flyttstädning kostar är att ta in offerter från flera olika städföretag.

20 Nov 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.