Så klart Gina Dirawi anlitar hemstädning

Det är väl ändå klart som korvspad att Gina Dirawi inte städar själv hemma. Det är väl ändå självklart att hon anlitar hemstädning, om inte annat så för att någon ska vara hemma hos henne när hon reser jorden runt (bokstavligen) och arbetar med sina uppdrag. Att någon som hon skulle hinna städa själv hemma är väl ändå otänkbart, eller hur? Det är väl klart att någon som hon har någon som utför hemstädningen åt henne. För henne och många andra kändisar som är så upptagna med att spela in program för TV4, eller som har konferenser att moderera, vara programledare eller något annat fancy arbete.

Inte märkvärdigt att anlita hemstädning

Att anlita hemstädning, är ju inte så märkvärdigt längre. Det har ju blivit så populärt och kostar inte lika mycket för kunderna. Både unga och gamla har ju råd att låta en städifrma utföra hemstädningen åt en. För de unga, som har annat att göra, är hemstädningen räddningen från att leva sitt liv i kaos, misär eller med disk travande på diskbänken. För de gamla är hemstädningen ett måste, då de kanske varken orkar förflytta en dammsugare, än mindre orkar rengöra kök eller badrum. Då är hemstädning utförd av en energisk hemstädare lösningen. För de föräldrar som kämpar med att få tiden att gå ihop, med arbete, hämtning, lämning och aktiviteter på fritiden, är hemstädning en räddning.

Hemstädning en väg in i arbetsmarknaden

För dem som arbetar med hemstädningen, har arbetet blivit en väg in på arbetsmarknaden, då språket inte är så viktig eller nödvändig. Att då kunna arbeta med något som inte kräver särskilda kunskaper är så bra för alla nyanlända till Sverige. Det är ett sätt att lära sig det svenska språket, lära känna nya människor, komma hem till andra människor och se hur de lever sina liv och hur de bor. Har de sedan arbetat några år inom hemstädningen, kan de säkert fortsätta med något annat slags arbete som kräver mer språkkunskaper.

Är man ung, och skoltrött är hemstädning ett sätt att komma ut på arbetsmarknaden, och tjäna pengar medan man funderar på vad man vill göra. Om inte annat så lär sig den unga, sannolikt varför studier är bra, och vilka alternativ som finns om man inte skaffar sig en högre utbildning. Att städa är bra när man inte vet vad man vill göra med sitt liv. Många har räddats från sin velighet genom att städa. Här kan du läsa mer om hemstädning, som du kan anlita i Uppsala, på: http://www.hemstädninguppsala.se.

3 Mar 2019

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.