Trafikskola i Södertälje gör vägen till körkort kort

Att ta körkort är för många en milstolpe, körkortet kan underlätta vardagen och ge helt nya möjligheter. Trafikskola i Södertälje hjälper dig hela vägen fram.

Kanske drömmer du om att ta en roadtrip genom Europa och uppleva de slingrande serpentinvägarna på nära håll? Eller att tillsammans med några vänner packa in er i en bil och dra på en härligt stökig musikfestival? Oavsett varför du vill ta körkort är det viktigt att du väljer en professionell och pålitlig trafikskola.

Vägen till körkort kan för vissa kännas lika lång och krokig som vägarna i de italienska bergen. När du tar hjälp av en trafikskola i Södertälje kan du få hjälp med allt från körlektioner till teori och bokning av riskutbildning. På så vis blir det mindre att oroa sig för och du kan helt fokusera på att lära dig högerregeln och rondellvett.

Trafikskola för alla

Körkortsutbildning är sedan 2018 CSN-berättigat, vilket innebär att du som är arbetslös och mellan 18 och 47 år gammal kan ansöka om CSN-lån för att ta körkort. Även du som är 18–19 år och studerar på gymnasiet kan ansöka. Du får låna upp till femtontusen kronor.

Om du inte talar svenska kan det vara bra att undersöka språkmöjligheterna på din trafikskola i Södertälje. Många trafikskolor erbjuder även körkortsutbildning på andra språk, som till exempel engelska eller arabiska. Detta gör att du inte behöver oroa dig för missförstånd eller språkförbistringar och du kan helt ge dig hän din utbildning.

20 Oct 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.