Alla rätt på körkortsfrågorna kan ge dig en bilsemester i Europa nästa sommar

Klara körkortsfrågorna och ha roligt samtidigt! Varför inte spela dataspel samtidigt som du lär dig om allt från skyltar till väjningsplikt och högerregeln?

Vägen till körkortet kan vara kantad av utmaningar. Att plugga teori kanske är det sista du vill efter en lång arbetsdag. Därför är det extra viktigt att du har roligt medan du lär dig. Med hjälp av spel går inlärningen lättare eftersom du har riktigt kul medan du arbetar med körkortsfrågor.

Interaktiva verktyg ger dig känslan av att spela dataspel när du navigerar mellan teorifrågorna och möjliga alternativ till svar som finns. Men svarar du fel på vad just det där vägmärket betyder är det inget monster som äter upp dig. Du får istället chansen att lära dig rätt svar en gång för alla.

Klara körkortsfrågorna på teoriprovet på första försöket

Att göra teoriprovet kostar pengar. Ju färre gånger du behöver ta om det, desto mer pengar har du kvar till den där bilsemestern – eller hur? När du har möjlighet att träna på ett smidigt sätt ligger resultatet i dina egna händer. Tycker du det är svårt att pressa in fakta i skallen? Lek in den i stället.

Med hjälp av övningsprov kan du se var dina styrkor och brister finns innan du tar de där darrande stegen in till körskolan för teoriprovet för första gången. Det sägs att det tar 10 000 timmar att bli riktigt bra på något, men så lång tid kommer det inte att ta för dig!

24 Aug 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.