Bli av med rynkor genom botox

Att åldras är en del av livet. Ofrånkomligen så blir vi äldre för varje dag som passerar och den ack så flyktiga ungdomen med alla dess fördelar blir ett minne blott. Med åldern kommer krämporna som ett brev på posten. Vi blir mindre rörliga och vi orkar mindre rent fysiskt. Vårt utseende förändras och vi får en mindre elastisk hud. Det senare innebär att vi exempelvis får rynkor, kråkfötter runt ögonen och att våra finare ansiktsdrag plötsligt blir karga och fåriga.

För många är detta bara en slags medicin att svälja: vi blir äldre och med detta så förändras vi - mer än så är det inte. Den sortens acceptans har emellertid långt ifrån alla. Det gör ont för vissa att se förändringen och att se att man blivit äldre. Man kanske arbetar med yrken där ett piggt utseende ger fördelar och ett förtroende hos kunder. Man kanske för sin egen del vill känna sig fräsch och de bra ut. Oavsett vilket: frågan är definitivt värd att ta på allvar och den ska inte avskrivas som någon slags fåfänga. Utseendet spelar roll!

Lyckligtvis så finns det idag metoder och behandlingar som ger effekt. Har du problem med rynkor i ansiktet eller exempelvis förfulande kråkfötter kring dina ögon så är Botox en bra behandling att välja. Botox har under senare år blivit populärt och detta både hos äldre och yngre - likväl hos män som hos kvinnor. Botox i Stockholm - och i andra större städer - har gått från lite hysch-hysch till att bli en sak för alla; någonting man rycker på axlarna åt att någon gjort. Det är positivt sett till att det A) är en ofarlig behandling och B) är en behandling som verkligen fungerar.

Vad är botox och vad ska man tänka på?

Botox är en injektionsbehandling som sker med en utspädd variant av nervgiftet Botulinumtoxin - ett gift som outspätt räknas som ett av världens giftigaste. All förståelse således för att många ställer sig frågande till botox och en injektion av detta, men sanningen är den att det handlar om en ofarlig mängd som fungerar på så sätt att det blockerar nervimpulser. Då detta sker så förhindras muskelsammandragningar och genom att musklerna slappnar av så försvinner också rynkorna där injektionen skett.

Faktum är att detta upptäcktes av en ren slump. Till en början så använde man Botox för att behandla personer med spasmer kring ögonen. Det som syntes var att även rynkor försvann och att de behandlade patienterna fick väldigt slät och fin hy. Denna upptäckt snappades, givetvis, upp av skönhetsindustrin och behandlingen gick från funktion till ren estetik.

Att en behandling med botox är ofarlig innebär inte att den är helt riskfri. Vill du ha en injektion med botox i Stockholm så är det viktigt att du besöker en klinik vars personal är utbildad och certifierad - gärna av Estetiska Rådet - och att allting sker på ett kontrollerat sätt, med rena instrument och med rätt mängd. Vissa kan drabbas av allergiska reaktioner och hos en del patienter kan exempelvis en konsekvens bli att man får hängande ögonlock. Om detta sker så är det viktigt att man har behandlats hos en seriös klinik som kan korrigera detta direkt och utan några extra kostnader.

22 Dec 2021

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.