Du är ingen misslyckad författare bara för att du ringer en mäklare i Östersund

Att ringa till en mäklare för att sälja din bostadsrätt i Östersund behöver inte betyda nederlag. Din fantasyberättelse om Storsjöodjuret kan skrivas ändå.

Det är inte ovanligt att aspirerande fantasyförfattare bosätter sig på platser där de tror inspirationen äntligen kommer slå till. Om du flyttat till Östersund med förhoppningen om att kunna skriva det stora eposet om Storsjöodjuret är du inte ensam. Hittills verkar ingen ha lyckats, så du behöver inte skämmas för att det inte blev något av den drömmen.

Inspiration är trots allt bara en liten del av vad det är att vara författare. Mycket handlar om blod, svett och tårar – och ett rejält och härligt tjockt sittfläsk. Kanske är det lika bra att flytta från Östersund, tänker du, eftersom det inte blev något odjursepos. Och det kanske du har rätt i. Men tiden i Östersund behöver inte vara förspilld för den sakens skull.

Hoppet lever även efter att en mäklare sålt din bostadsrätt

Nu när du bestämt dig för att kontakta en mäklare som kan sälja bostadsrätt i Östersund, och satt ditt sikte någon annanstans i landet, kommer du genomgå en tid av förändring. Det är alltid en förändring att flytta, till och med när man inte byter kommun. Du kommer snart kunna se tillbaka på tiden i Östersund, och bearbeta alla intryck du fått där.

Bli inte förvånad om det där fantastiska manuset om Storsjöodjurets liv och leverne helt plötsligt flödar ur pennan när du sitter i din nya lägenhet på Södermalm i Stockholm. Det är mycket vanligt bland kreativa yrkespersoner att behöva bearbeta sina intryck på en plats, för att sedan kunna skriva ned dem i en helt annan miljö.

11 Feb 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.