En advokat svarar på dina juridiska frågor

Utan hjälp från en advokat kan det kännas som hopplöst läge om man hamnar i juridiska trångmål. Men som tur är lämnar en advokatbyrå dig inte i sticket.

Lagboken är en av de absolut tjockaste böckerna i Sverige. Det får man åtminstone anta då den känns som en riktig tegelsten när man håller den i händerna. Sidorna med alla lagar och paragrafer tycks aldrig ta slut och det verkar finnas hur många punkter som helst man måste förhålla sig till för att inte hamna i trubbel.

Det kan därför vara väldigt lätt att känna paniken stegra när man en dag behöver konfronteras med juridiska frågor. Egentligen spelar det kanske ingen roll om man är misstänkt för ett brott, ska gå igenom en bodelning eller ingå avtal med någon annan part. Juridik är krångligt – och man behöver ofta hjälp av en advokat.

Advokat med koll på lagen

Till och med jurister tycker att lagboken är alldeles för lång. Det är därför advokater väljer ett eller ett par områden att fokusera på. Exempelvis migrationsrätt, brottmål, avtalsrätt eller familjerätt. Det är helt enkelt inte mänskligt att begära att man ska kunna allting om allting i lagboken.

Med tanke på att juristerna specialiserar sig vet man också att man kommer få experthjälp inom det juridiska område där man söker hjälp. Särskilt om det är en firma som Salmi & Partners med sina erfarna advokater. Kom ihåg att du aldrig behöver vara utelämnad i juridiska frågor – du kan alltid anlita en advokat som hjälper dig.

1 Jul 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.