Gina Dirawi har alltid haft samma långa hår

Mycket kan sägas om Gina Dirawi, hon är definitivt intelligent. Hon har tagit kurser i statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet i Sundsvall, och innan det läste hon på naturvetenskaplig linje i samma stad. Vi som har sett henne i olika roller och som programledare, har sett att hon så gott som alltid har svar på tal. De som följde henne på Youtube, såg att hon också har humor och en förmåga att skoja om allt från muslimer till svenska ”fjortisar”. Inget undgick hennes satir. Uppvuxen som hon var i Medelpad, men av palestistinskt-libanesiskt ursprung har hon fått del av båda världar med muslimsk fostran, men även som svensk och född i Sverige.

Som kvinna och känd har hon granskats med lupp

Hon har blivit både hyllad och kritiserad, vilket inte lär undgå någon som är känd och kvinna. Allt dissikerats, analyserats och kritiserats. Allt har granskats och haft åsikter om; allt från vad någon säger till hur hon sett ut – så länge det har handlat om en kvinna. Männen har klarat sig oftast galant från åsikter om frisyr- och klädval. Som vanligt har även Gina Dirawis klädsel och frisyrer analyserats och kritiserats. Senast hände det då hon klev fram som programledare tillsammans med Pär Lernström på Idol, kommenterades hennes look; hade hon rätt klädval? Hur såg hennes hår ut? Och så vidare och såg vidare. Vi andra har kunnat konstatera att hon såg ut som sig själv, som vanligt. Hon har nog så länge hon har varit känd, haft samma långa hår.

Hon ser "stunning" ut – som vanligt

Hade hon klippt håret kort, och färgat det rött, ja då skulle en kommentar ha passat om hennes nya frisyr. Hade hon kommit utklädd som ballerina, ja då hade det varit värt en kommentar om udda klädval. I övrigt anser vi att Gina Dirawi såg ut som vanligt och såg helt ”stunning” ut på idolscenen. Vad skulle hon annars se ut som?

För att förstå alla de kommentarer som alltid fälls över henne, har vi kontrollerat de frisyrer som hon har visat upp sig för offentligheten i form av bilder på internet. Vi kan helt enkelt konstatera att hon har i princip haft samma slags frisyr genom alla år som hon har varit en offentlig person. Det är endast hårfärgen som har pendlat från blont, till mellanblont, brunt och mörkbrunt. Kanske hon har fått hjälp med hårfärgen hos någon frisör på Södermalm? Vi vet inte säkert men kan tipsa om att söker man en en bra frisör och bor i Stockholm kan man kolla in denna.

4 Apr 2018

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.