Härskarteknik - en irriterande förekomst

När man befinner sig i miljöer med människor som använder sig av härskarteknik kan man behöva hjälp. Varför inte gå en kurs för att besvara dem på rätt sätt.

Livet hade inte alls blivit som Anna tänkt sig. Redan som liten hade hon nyfiket suttit och lyssnat när de vuxna pratade politik. När hon gick i mellanstadiet bestämde hon sig för att det var politiker hon ville bli. De vuxna hade skrattat men hon höll fast vid sin passion och hamnade så småningom i ett ungdomsförbund.

Nu hade hon stigit i graderna och arbetade heltid inom politiken. Men det hade inte blivit som hon tänkt sig. Istället för att göra världen till en bättre plats fick hon försvara allt hon sa medan särskilt männen omkring henne gjorde allt för att tillintetgöra henne med sina hemska härskartekniker.

Räddningen blev en utbildning i härskarteknik

Anna hade tänkt att sluta sin karriär som politiker när hon hittade en artikel i en tidning. Den handlade om en person i liknande situation som hon. Istället för att sluta hade denne gått en utbildning i härskarteknik. När hon hade läst klart hade hon bestämt sig. Den skulle hon också gå.

Kursen var fantastisk och hon längtade efter att få prova sina nya färdigheter. Det visade sig bli en debatt. Nervös gjorde hon sig redo och tog några djupa andetag. Efter debatten kändes det som hon vuxit flera centimeter. Nu hade hon inte nappat på betet och försvarat sig. Istället hade hon ställt motfrågor och gjort motståndaren osäker och dessutom mycket förvånad.

14 Jun 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.