Hinner man inte så hinner man inte

Den här bloggen är ju en hyllning till Gina Dirawi, om nu någon har missat det. De som har följt Gina Dirawi via de medier som finns tillgängliga, vet att hon ända sedan hon gjorde succé på Melodifestivalerna som flerfaldig programledare kan göra de mest varierade program; hon har rest i USA och intervjuat olika människor, kända såväl som okända sådana. Hon har rest till Libanon och gått på bröllop i programmet ”the Faboulos Life of Gina Dirawi”. Nu har hon gått över till TV4 och har varit programledare tillsammans med Per Lärner för Idol och slog alla med häpnad med sin nya look, och nya klädstil. Hon är ju "faboulos" som alltid, eller hur?

Nu undrar kanske vän av ordning, hur hon hinner med allt "faboulos" liv som hon lever? Hur hinner hon resa mellan Libanon, Sundsvall – hennes hemort och där hennes familj fortfarande bor – och Stockholm? Hur hinner hon? När man gör intervjuer gäller det ju att man lägger stor tid på research före intervjun för att den sedan ska bli intressant och relevant. Har man ett program på en kvart, tar det minst en vecka av research, och själva inspelningen och redigeringen efteråt för att programmet ska vara klart. Så bakom varje program ligger mycket tid som man som tittare inte får se.

Hon är en av de få nya stjärnor som har fått prova på att vara programledare för lite olika program, varav Melodifestivalen var två av dem, Julvärdsskapet på Sveriges television var ett annat. När andra har stakat sig igenom ett manus, flyter det på som en levande fors för Gina Dirawi. Det visade sig att hon var en riktig stjärna på att hålla ordning på allt som händer och som inte fick tunghäfta bara för att något hände i direktsändning. Så hur hinner hon med allt? vad kan vara hemligheten? Får hon hjälp med något som gör att hennnes liv flyter på?

Har hon hemstädning? Det borde alla ha som har ett så intecknat schema som Gina Dirawi. Den som bor i Gävle till exempel, en lika stor stad som Sundsvall, kan anlita detta särskilda hemstädningsföretag. De kommer och gör hemstädning i Gävle. Hade Gina Dirawi bott i Gävle hade det dessutom varit närmare Sundsvall och kunnat åka och hälsa på oftare. Hon hade kunnat få en hemstädning i Gävle. Då hade hon bland annat kunna dra av hemstädningen i Gävle med RUT-avdrag som hade gett som mest 30 procent av arbetskostnaderna, men som mest 25.000 per år. Man kan även få en hemstädning på prov för endast 99 kronor för 4 timmars städning. Då får man rent kök, rent badrum och rent sovrum.

Hinner man inte städa så hinner man helt enkelt inte. Och så är det med det.

18 Apr 2018

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.