Hög tid att börja planera sommarfesten

Stockholm är som vi alla vet en av världens vackraste städer. Och det är inte bara för att Gina Dirawi bor här. Nordens Venedig, som åtminstone vi Stockholmare gärna kallar vår stad, har en perfekt balans mellan storstad och småstad, och det som gör Stockholm unikt är de vyer över vatten som staden erbjuder, utspridd som den ligger på malmar och holmar. Stockholm är en stad som lockar fler och fler turister varje år, och har i alla tider charmat såväl utländska som svenska turister.

Allra vackrast är Stockholm så klart på sommaren, när björkar, lindar och ekar slagit ut och solljuset glittrar över hustaken och vattnen. Det är tiden då vi Stockholmare fyller parker, gator och uteserveringar och ser till att hämta igen allt det solljus vi berövats under den mörka vintern. Den som har förmånen att ha ett hus med en egen trädgård i Stockholm kan dessutom planera och bjuda in till fest hemma, något som passar utmärkt när det ska firas födelsedag eller man bara vill bjuda in sina vänner och fira livet.

Boka ett partytält till festen

Nu har det börjat våras, och många funderar över allt som ska planeras in till sommaren. Resor är bokade, och kalendern börjar fyllas med det ena och det andra. Nu är det hög tid att börja bjuda in vänner och släktingar om man vill att så många som möjligt ska kunna komma till födelsedagspartyt eller kräftskivan. Även runt det praktiska måste det planeras. En bra början är att boka ett partytält.

Ett partytält är ett måste för den som vill vara säker på att få en lyckad fest. Ett partytält är naturligtvis oumbärligt när det regnar, men även vid vackert väder bidrar ett tält till att skapa ett centrum för festen, där man kan duka borden och ställa upp en buffé, skyddad från både sol och regn. Många tycker att det är trevligt att sitta ute under tak, eftersom det ger en inramning utan att man förlorar känslan av att befinna sig utomhus.

Hyra partytält och bord i Stockholm

Där man hyr ett partytält kan man även hyra bord, stolar, belysning, infravärme, tallrikar, glas och bestick, kort sagt allt som behövs för en lyckad fest. I ett partytält är det lätt att hänga upp till exempel en ljusslinga och infravärme om det ser ut att bli en kylig kväll. I Stockholm finns flera uthyrningsfirmor och det är lätt att hitta en firma som både hyr ut, levererar och monterar partytält, belysning och bord. På så sätt kan du själv koncentrera dig på matlagningen och övriga festförberedelser.

Vänta inte för länge med att boka ett partytält till sommaren, utan boka ett så fort du satt datum för din fest och skickat ut inbjudningar. På så sätt kan du vara säker på att festen blir lyckad oavsett väderlek.

 

17 Aug 2019

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.