Hundträning i Stockholm gör det roligt för båda

För att ge sin lilla valp de bästa förutsättningarna i livet, så kan man behöva hjälp av proffsen med hundträning. I Stockholm finns det bra instruktörer.

Lena hade länge drömt om en egen liten fyrbent vän. När hon äntligen drog ned på arbetet, så kände hon att nu var det dags. Lena skaffade sig en liten dansk-svensk gårdshund som hon skulle kalla Jack. Han var allt Lena hade velat ha, men även ett litet monster vissa dagar. Jack hade sylvassa tänder och redan en stark vilja, så Lena visste att hon skulle behöva hjälp.

Trots att han var liten, så var det viktigt för Lena att de fungerade tillsammans. Hon ville ha en väluppfostrad, stabil och trevlig hund och inte ett nervvrak. Därför tog Lena hjälp med hundträning för lille Jack. I Stockholm fanns det flera alternativ och hon började såklart med själva valpkursen.

Olika kurser att välja på med hundträning i Stockholm

Lena visste att det var ett litet energiknippe till valp hon hade skaffat och hon ångrade inte det. Hon hade som mål att en gång per månad vandra och sova ute. På de turerna skulle hon ta med sig lille Jack. Dessutom skulle hon påbörja lite nosework när han blivit äldre.

En dag var drömmen att han skulle kunna lukta sig till kantareller. Lena var öppen för att testa det mesta med sin lilla vän. Hon kände till bra hundinstruktörer som hon skulle ta hjälp av när tiden var kommen.

Läs mer om hundträning på denna hemsida: stockholmshundsportcentrum.se

13 May 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.