Kändisskapets för- och nackdelar

När man väl blir en kändis som Gina Dirawi blir man väldigt utsatt för bedömningar; allt från vad man klär sig i, till vad man säger, till hur man ser ut i sitt smink. Vissa klarar av att stålsätta sig mot allehanda slags åsikter som en massa för en själv, okända människor tycker och tänker om en. Med kändisskapet kommer både positiva och mindre positiva sidor. Vissa klarar inte av att alltid vara påpassad, av paparazzi och andra som vill kolla in en och sprider en massa information som kanske stämmer och som inte stämmer.

De positiva sidorna med att vara kändis

Men de positiva sidorna med kändisskapet är att man får framgångar som man annars inte hade nått på annat vis. Kändisskap öppnar en massa dörrar till saker som man går göra och får betalt för det; som att göra reklam för olika produkter, eller leda program på TV, hålla föredrag och skriva böcker. Vi människor gillar ju kändisar. Genom att läsa om framgångsrika kändisar känner vi att vi lite grann får del av de framgångarna själv. Vi vill se ut som dem, klä oss som dem och helst vill vi nog vara dem också, i lagom portioner.

De negativa sidorna med kändisskapet

En sida som inte är så rolig med kändisskapet är åldrandet. Helst ska man ju se ut som när man slog igenom; alltså någon gång efter 20+. Blir man äldre, äldre är det som om folk inte begriper att även kändisar blir äldre. Och åldras man inte på något snyggt sätt får man väl göra något åt det. Lever man ett hårt liv med mycket arbete sätter det sig som ett åldrande både i kropp och själ. Kroppen är ju det enda som syns på paparazzi fotografierna.

Vissa vill inte visa att man åldras som alla andra

Så vad ska man göra för att komma till rätta med det? Vissa låter plastikoperera sig. De som kan operera sig så det inte syns är de lyckligt lottade. Man vet inte att den kirurg som ska operera sig, verkligen lyckas operera en så att det inte ser ”opererat” ut. Det finns salonger som lyckas med det och det är salonger där man kombinerar både botox och operationer. Det gäller att inte ta i så att det syns efteråt att man har opererat sig.

Några som vekrligen har lyckats med det är till exempel Julia Roberts. Man ser inte att hon är opererad det minsta, men det är klart att hon har. Tittar man noga efter har hon ett lite annorlunda utseende som 20-åring. Samma gäller Friends-stjärnan Jennifer Aniston. Hon har dessutom opererat näsan. Det syns inte ett spår av det i hennes ansikte. Här kan du fortsätta läsa om ansiktslyft som man kan få utfört i Stockholm på: http://www.ansiktslyftstockholm.nu.

10 May 2018

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.