Lyxig catering - inte bara för de speciella tillfällena

Studenten, bröllop, jämna födelsedagar och nyårsaftnar; de tillfällen då man brukar beställa catering är lätträknade. För många så sker det inte ens vid dessa speciella tillfällen. Något som ofta sker som en följd av att man haft sämre upplevelser tidigare. Den bilden måste revideras. Det är skillnad på catering förr och catering nu; åtminstone om man ser till Stockholm där många företag håller en genuint hög nivå - både sett till matlagning, spännande menyer, extraval och servering.

Man får, kort sagt, en heltäckande tjänst som påminner om ett besök på en flottare restaurang - men med den avgörande skillnaden att allt sker hemma hos dig. Om ni så vill: catering kan även ske i lokaler som tillhandahålls av företaget ni anlitar; ett perfekt exempel på de möjliga extratjänster vi ovan nämnde.

Priset är inte heller något att tala om idag. För en rakt igenom rimlig kostnad så får du en tjänst som ger det där lilla extra - oavsett hur stor sällskap det handlar om. Därför är catering en perfekt lösning; även om det bara handlar om en enklare fest eller en mindre social tillställning.

Vad du kan förvänta dig av catering

Vad kan man då förvänta sig av catering? Frågan är egentligen felställd och borde ställas som; Vad förväntar du dig? Det är nämligen väldigt troligt att det företag du anlitar kan uppfylla dina önskemål och behov. Oavsett om det handlar om mat, menyer eller om frågor som rör servering. Är man ute i god tid med sin bokning så är också det mesta möjligt att göra. Tiden är nyckeln och ju bättre du kommunicerar fram ditt budskap, desto nöjdare kommer du att bli. Några viktiga punkter som ytterligare sjunger cateringens lov ser ut som följer:

  • Det som kännetecknar en riktig bra matupplevelse är att kocken kärlek till matlagning känns i varje tugga. Man kan riktigt bita i en köttbit och känna att den är tillagad på ett rakt igenom professionellt och kärleksfullt sätt - och av bra råvaror. Det gör man inom catering idag och kockar är precis lika bra utbildade som på en lyxigare restaurang. Detsamma gäller menyerna som komponerats på ett särskilt tilltalande sätt: inte sällan efter säsongens smaker och efter vilka råvaror som för tillfället går att använda. Oavsett om det handlar om en buffé, en trerättersmeny eller om desserter så känns det att säsongens smaker står i fokus. En tydlig skillnad mot förr.
  • Alternativen. Tidigare nämndes vegetarianer, allergier och specialkost. Där har den största förändringen skett. Att välja exempelvis en vegetarisk buffé är inte ett trist och tråkigt val längre. Tvärtom, där ges man en chans att verkligen känna smaker och hur man kan nå nya kulinariska höjder utan kött. Det senare är viktigt om man även väger in klimathot och miljö i bilden. Fler börjar välja bort kött av etiska skäl. Catering sker därför med lika stort fokus på grönt som på den animaliska menyn.
  • Kulturer blandas. Vill du äta italienskt, franskt, asiatiskt eller kanske svensk, klassisk husmanskost? Det är fullt möjligt att beställa catering med en touch från hela världens alla hörn. Att äta handlar om en resa och genom att välja mat från olika kulturer så tas du med på en rejäl kulinarisk upptäcktsfärd.
16 Jan 2019

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.