Mäklare i Umeå säljer lägenheter till de som redan bor i Umeå

Mäklare i Umeå stöter alltmer sällan på säljare som flyttar från kommunen. Idag flyttar folk runt i Umeå utan att lämna staden. Det har flera fördelar.

Naturskön stad med aktivt kulturliv och professionell hockey på plats. Kan det bli bättre? Umeå kan faktiskt vara Sveriges bästa stad. Det tycker i alla fall de lokalpatrioter som bor där. Och det är alltid kul när folk trivs när de bor. Sannolikt går det inte många flyttlass från Umeå just nu.

I alla fall inte till de storstadsregioner där inflationen slagit mot matpriser och hushållskostnader som en boxarhandske i en sandsäck. Har man lyckan att inte behöva befatta sig med Stockholms ICA Nära-butiker så stannar man stött där man befinner sig. Alltså går de flesta flyttlass i Umeå till andra stadsdelar i Umeå.

Mäklare i Umeå känner sin marknad

För stadens mäklare är detta goda nyheter. Det betyder att rörligheten på bostadsmarknaden i staden kommer fortsätta vara helt okej. Människor kommer nämligen alltid att behöva byta bostad då och då i takt med att livet förändras. Och om de väljer att göra det internt inom Umeå, så kommer inga lägenheter förbli osålda och tomma. Kalla det status quo, om du vill.

Detta kommer dessutom göra arbetet med att sälja lägenheter mycket intressant. Nu kommer det verkligen handla om att jobba med detaljerna. Kanske till och med på micronivå. Sannolikt vet en lokal mäklare vilka kuddar Fru Persson föredrar i sin soffa. Och då kan han eller hon se till att de ligger där, när det är dags för visningen Fru Persson tänkt gå på.

12 Aug 2022

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.