Markiser Stockholm - frågor och svar

Funderar du på att skaffa markiser i Stockholm och genom detta ge din villa ett rejält lyft? Markiser är ett solskydd som inte bara finns för den uppenbara funktionen - att erbjuda skugga - utan som även för med sig en rent estetisk fördel.

Markiser i Stockholm innebär att en villa - eller en fastighet - ges ett nytt uttryck och att man kan se att det första intrycket blir avsevärt mycket bättre. Genom detta kan man alltså slå två flugor i en smäll: du får en vackrare villa och samtidigt ett effektivt skydd mot solen. Vi tänkte här nedan ge lite mer information om markiser och göra det genom att svara på några vanligt förekommande frågor - enligt följande:

Kan markiser passa överallt?

Det finns en massa olika markiser i att välja bland och det kan således också finnas en modell för alla typer av bostäder. Du kanske vill ha en klassisk korgmarkis eller en markis för din uteplats? Du kanske vill ha den mer traditionella fönstermarkisen eller en markis för din nybyggda pergola? Det finns en uppsjö av olika modeller, färger, former, storlekar och mönster.

Att hitta en markis som passar borde, baserat på detta, inte vara något problem. Det du däremot alltid bör säkerställa är om du får montera markiser i Stockholm. Kolla alltid med Byggnadsnämnden innan du gör en beställning.

Kan jag montera markiser i Stockholm själv?

Det beror på vilken typ av markis du valt, men generellt så är det ett jobb som bäst sköts av proffs. Markiser är tunga och det gäller att ha kunskap om hur exempelvis infästningen ska ske i olika material. Många tillverkare ställer även krav på en fackmannamässig montering för att garantin ska gälla.

Var ska jag köpa mina markiser?

Vårt nordiska klimat spelar roll i detta. Du måste säkerställa att dina markiser i Stockholm är anpassade för vårt väder och för att klara vintern. Välj alltid en leverantör som kan garantera detta. Se till att det finns en gedigen erfarenhet och kunskap om markiser hos den återförsäljare du väljer. Finns det ett showroom? Det är ett stort plus!

12 Jun 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.