Safari i Tanzania – en resa att drömma om

Många drömmer om att få uppleva vilda djur, som elefanter och lejon. På en välplanerad resa till Tanzania kan du uppleva en oförglömlig safari du drömt om.

Anna hade alltid drömt om att få åka på en safariresa. Men det hade aldrig riktigt funnits tillfälle och hon hade inte heller skapat något. När hon en dag såg på sociala medier att ett gäng tjejer skulle åka till Afrika för att delvis åka på safari, så kunde hon inte hålla sig. De ville att fler skulle hänga med och för henne kom tillfället nu.

Anna var snabb att säga till att hon ville följa med på resan och de började genast att planera. Att åka till Afrika innebär en lång resa, så därför ville de göra allting rätt och tog planerandet av resan på största allvar.

Välplanerad safari till Tanzania

Anna tog kontakt med ett företag som var specialiserat på safari. Med deras hjälp skulle de få den bästa upplevelsen någonsin. De hade guider på plats som var välutbildade och nya, moderna bilar som de åkte runt i. Resan gick att ordna för alla åldrar, men det var givetvis viktigt att de lyssnade på guiderna.

På safariresan fick de uppleva flera olika djurarter. Allt från flyktdjur, till rovdjur. De fick se hyenor på nära håll och såg ett gäng elefanter gå sida vid sida. Det var verkligen en dröm som slog in för Anna och resten av tjejerna var helt lyriska även de.

25 May 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.