Uppdrag för en privatchaufför i Stockholm

Någon gång i livet är det läge att unna sig något extra kul och minnesvärt. Som att anlita en privatchaufför med minibuss i Stockholm för möhippegänget.

Tjejerna skulle ordna möhippa för Tuva. Nu hade de samlats hemma hos Hanna för att planera vad de skulle hitta på. De hade kommit så långt i planeringen att de hade bestämt att de skulle börja lite lugnt, på ett spa. Där skulle det bli massage, ansiktsbehandling och bastu, varvat med skumpa och jordgubbar som uppvärmning.

Sedan skulle det bära av in till Stockholms centrum. Restaurang och nattklubb stod på schemat. Det var inte direkt några problem att komma på vad de skulle göra, snarare problem med att sålla bland alla idéerna. Fast det fanns förstås en fråga som var extra svårlöst. Hur skulle de ta sig runt?

Privatchaufför och skräddarsydda lösningar

Det var helt otänkbart att någon av dem skulle hålla sig nykter och köra. Och ingen av dem ville heller att deras respektive skulle vara med som glädjedödande nykter chaufför. Pendeltåg och buss skulle kanske fungera, men hur kul var det egentligen?

Till slut kläckte Hanna ur sig att hon sett någonstans att man kunde anlita en privatchaufför i Stockholm, med fordon och allt. Genast började ett intensivt letande på nätet och ganska snabbt hittade de en firma som erbjöd detta. De hade vanliga bilar, men även minibussar som skulle vara perfekt i storlek för deras behov. “VIP-alternativ och skräddarsydda lösningar” läste de. Det här skulle kunna bli riktigt kul!

13 May 2023

Gina Dirawe med kristallen

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med en palestinska och de rotade sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011. I Sundsvall gick hon gymnasieskolans naturvetarlinje och studerade därefter statsvetenskap och retorik vid Mittuniversitetet. Dirawi är även utbildad vid Röda Korset i frågor som rör hederskultur och hedersförtryck.